Universiti Arkansas di Little Rock sedang melaksanakan beberapa inisiatif bantuan pelajar baharu yang dikatakan akan membantu menjadikan kolej lebih berpatutan untuk pelajar.

Inisiatif bantuan pelajar baharu termasuk biasiswa baharu untuk pelajar baharu yang meliputi 50% tuisyen dan yuran kursus, pelepasan hutang untuk pelajar dengan baki semester sebelumnya, pengagihan dana bantuan Covid-19 persekutuan kepada pelajar, dan pelaksanaan program biasiswa baharu.

Untuk inisiatif pertama, UA Little Rock menawarkan pelajar baru pertama serta pelajar baru dengan 11 jam kredit pemindahan atau kurang biasiswa yang meliputi separuh daripada tuisyen dan yuran mereka untuk tahun akademik 2021-22. Biasiswa ini tersedia untuk 1,000 pelajar pertama dan bernilai sehingga $5,000. Ia dibiayai melalui gabungan dana swasta dan institusi.

‘Digabungkan dengan penurunan 11 peratus baru-baru ini dalam harga bersih institusi kami, biasiswa Trojan Strong menyediakan peluang yang luar biasa untuk pelajar baharu,’ kata Dr. Cody Decker, naib canselor hal ehwal pelajar dan ketua pegawai data. “Kami berharap pelajar dan ibu bapa mereka mengiktiraf nilai yang luar biasa ini dan memanfaatkan peluang unik ini untuk memulakan pendidikan yang boleh diakses dan bertaraf dunia di UA Little Rock.”

Biasiswa ini tersedia untuk pelajar baru yang diterima masuk tanpa syarat ke UA Little Rock dan mendaftar dalam sekurang-kurangnya 12 jam kredit untuk semester musim gugur. Tiada permohonan tambahan diperlukan. Pelajar yang memperoleh GPA 2.25 atau lebih tinggi semasa semester musim gugur boleh memperbaharui biasiswa untuk semester musim bunga. Penerima biasiswa Trojan Strong akan mengambil bahagian dalam inisiatif kejayaan pelajar yang meliputi kejayaan akademik, kemahiran hidup dan celik kewangan.

Dalam inisiatif kedua, UA Little Rock menawarkan biasiswa berasaskan keperluan untuk memberikan pelepasan hutang kepada pelajar semasa dengan baki masa lalu sehingga $5,000 supaya mereka boleh meneruskan pendidikan mereka. Biasiswa ini dibiayai sebagai sebahagian daripada sumbangan $25 juta daripada penderma tanpa nama UA Little Rock yang diterima pada tahun 2020.

Biasiswa berasaskan keperluan ini tersedia untuk pelajar sarjana muda separuh masa dan sepenuh masa yang telah mendaftar pada semester musim bunga atau musim panas 2021. Pelajar yang layak mendapat biasiswa ini dihubungi terus oleh Pejabat Bantuan Kewangan dan Biasiswa dan diminta melengkapkan permohonan biasiswa selewat-lewatnya pada 13 Ogos.

Pelajar yang menerima biasiswa untuk membayar baki terdahulu akan mencapai kemajuan akademik yang memuaskan, menyertai program literasi bantuan kewangan dalam talian yang baru dibangunkan dengan maklumat tentang sumber kewangan dan peluang bantuan pelajar, dan mendaftar untuk semester musim gugur.

UA Little Rock telah menerima kira-kira $10 juta dalam bantuan covid-19 persekutuan untuk pelajar melalui Pelan Penyelamat Amerika. Dana akan tersedia pada permulaan musim gugur dan akan diagihkan melalui dua cara. Yang pertama akan memberikan bantuan langsung kepada pelajar, manakala yang kedua akan menyediakan geran kecemasan untuk pelajar yang memerlukan.

Pelajar prasiswazah akan menerima bantuan terus melalui pendekatan berasaskan formula. Pelajar sepenuh masa dijangka menerima antara $420 dan $720 melalui formula bantuan langsung.

Pelajar sarjana dan siswazah yang memerlukan bantuan kecemasan boleh mengisi permohonan untuk mendapatkan geran. Pelajar sepenuh masa boleh mengharapkan untuk menerima antara $250 dan $750 melalui bantuan berasaskan aplikasi.

UA Little Rock juga telah melancarkan sistem biasiswa baharu yang secara automatik memadankan pelajar dengan biasiswa yang ada di dalam dan di luar universiti.

ScholarshipUniverse ialah kedai sehenti untuk biasiswa, termasuk biasiswa luaran, institusi dan swasta. ScholarshipUniverse adalah berasaskan web, mesra mudah alih, dan menggunakan kedua-dua e-mel dan mesej teks untuk berkomunikasi dengan pelajar.

‘Sistem ini membolehkan pendekatan yang diperibadikan untuk biasiswa,’ kata Jonathan Coleman, pengarah bantuan kewangan dan biasiswa di UA Little Rock. ‘Meningkatkan keupayaan untuk memadankan pelajar dengan biasiswa akan membantu pelajar beralih daripada minda permohonan dan meringankan beban menghantar berbilang permohonan biasiswa.’

UA Little Rock ialah universiti pertama di Arkansas yang melaksanakan ScholarshipUniverse, menjadikannya salah satu yang pertama memadankan pelajar secara automatik dengan biasiswa luar yang tersedia.

Daripada mencari biasiswa yang layak, pelajar akan menjawab beberapa soalan dalam talian dan melengkapkan profil biasiswa. Jawapan akan digunakan untuk memadankan pelajar dengan biasiswa institusi dan luar menggunakan beberapa kriteria, yang boleh termasuk merit akademik, program, kerjaya yang diingini, dan minat ekstrakurikuler.

Pelajar boleh menghubungi Pejabat Bantuan Kewangan dan Biasiswa di financialaid@ualr.edu atau 501-916-3035 untuk maklumat lanjut.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *