Hasil cukai jualan Northwest Arkansas meningkat 18.67% pada laporan Julai - Talk Business & Politics

Pandemik yang berterusan dan kemelesetan yang mendalam telah merosakkan banyak metrik ekonomi seperti pekerjaan dan keluaran KDNK. Banyak bandar dan daerah di seluruh negara juga mengalami kemerosotan resit cukai jualan kerana pengguna kurang berbelanja untuk tahun ini secara keseluruhan.

Aliran itu tidak nyata di Jonesboro atau Craighead County pada tahun 2020. Bandar dan daerah sedang pantas untuk menetapkan jualan sepanjang masa dan menggunakan kutipan cukai berikutan kutipan terik pada bulan Ogos.

Jonesboro mengumpul $1.748 juta pada bulan Ogos, peningkatan 10.2% yang mengejutkan daripada Ogos sebelumnya, menurut angka yang dikeluarkan oleh bandar itu. Ia merupakan bulan kedua terbaik untuk kutipan tahun ini selepas Februari sahaja, yang menyaksikan kutipan cukai penggunaan jualan sebanyak $1.94 juta.

Kutipan cukai jualan ketinggalan 60 hari, bermakna nombor yang dikeluarkan mewakili kutipan cukai jualan dari bulan Jun. Pegawai telah berulang kali memberi amaran bahawa angka itu boleh bergerak secara tidak menentu kerana langkah berjaga-jaga yang diambil semasa wabak termasuk penutupan sebahagian perniagaan di seluruh negeri. Jun adalah sebulan selepas negeri itu memulakan pembukaan semula ekonomi secara berperingkat.

Bagi tahun ini, Jonesboro telah mengutip $13.216 juta dalam cukai jualan dan penggunaan bandar, peningkatan sebanyak 4.2% berbanding lapan bulan yang sama pada 2019. Bandar ini menetapkan rekod kutipan jualan sepanjang masa tahun lepas. Bandar ini kekal 2.3% ($292,373) lebih awal daripada anggaran anggarannya.

Hasil cukai jualan Northwest Arkansas meningkat 18.67% pada laporan Julai - Talk Business & Politics

Craighead County telah melaporkan koleksi jualan dan penggunaan yang kukuh. Daerah itu mengutip $1.986 juta, peningkatan 8.9% jika dibandingkan dengan bulan yang sama pada 2019. Untuk tahun ini, daerah itu telah mengutip $14.894 juta, peningkatan 3.4% daripada tahun lepas.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *