Nilai Teras 7 Firma Teknologi Teratas Amerika mengikut Cap Pasaran

Nilai Teras 7 Firma Teknologi Teratas Amerika mengikut Cap Pasaran

Nilai Teras 7 Firma Teknologi Teratas Amerika

Setiap perniagaan yang berjaya dibina berdasarkan visi.

Walaupun kadangkala nilai-nilai ini dicemari dengan semakin besar dan lebih banyak korporat yang dimiliki oleh syarikat, syarikat teknologi mempunyai reputasi untuk terus mengasah seperti laser pada prinsip mereka. Ini sebahagiannya kerana syarikat teknologi boleh meningkat dan menghargai nilai lebih cepat daripada perniagaan lain. Dengan jangka hayat yang lebih pendek, terdapat kurang peluang bahawa idea pengasas ini boleh berubah atau merosot dari semasa ke semasa kepada entropi korporat.

Faktor lain ialah syarikat-syarikat ini mempunyai pengasas eksentrik yang boleh menjadi hampir taksub tentang misi mereka. Jangan lihat lebih jauh daripada pengasas tujuh syarikat teratas di Amerika dalam senarai ini: Apple, IBM, Microsoft, Oracle, Google, Amazon dan Facebook.

Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos dan Larry Ellison disayangi dan difitnah kerana cara unik mereka membina syarikat. Walau bagaimanapun, nilai mereka secara amnya agak jelas dan selalunya asli dalam cara tertentu: Misi Google adalah untuk menyusun maklumat dunia, manakala Apple bertujuan untuk menjadikan teknologi terkemuka yang direka bentuk dan elegan. Amazon ialah penyokong utama pemotongan harga pengguna, dan Facebook bertujuan untuk menghubungkan dunia.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *