Walmart Menyentuh Seorang Lagi Bekas Pegawai Jabatan Kehakiman untuk Peranan Pematuhan - WSJ

Walmart telah mengupah Matt Miner, seorang peguam kolar putih dari Morgan, Lewis & Bockius LLP yang berpangkalan di Washington, DC, sebagai ketua pegawai etika dan pematuhan globalnya. Miner mempunyai lebih daripada 20 tahun pengalaman dalam hal pematuhan dan undang-undang.

Dia akan melaporkan kepada Rachel Brand, naib presiden eksekutif dan tadbir urus global Walmart, ketua pegawai undang-undang dan setiausaha korporat. Jenama membuat pengumuman itu pada hari Rabu (18 Ogos) dalam siaran LinkedIn.

Walmart Menyentuh Seorang Lagi Bekas Pegawai Jabatan Kehakiman untuk Peranan Pematuhan - WSJ

Pengalaman Miner termasuk berkhidmat sebagai rakan kongsi dan ketua litigasi kolar putih firma terdahulunya. Beliau menasihati banyak syarikat untuk membina dan mempertingkatkan program pematuhan mereka dan beliau juga mewakili pelanggan berkaitan dengan pelbagai perkara penguatkuasaan kerajaan.

Sebelum bekerja di Morgan, Lewis & Bockius, Miner ialah timbalan penolong peguam negara di bahagian jenayah Jabatan Kehakiman AS dari 2018 hingga 2019. Dalam peranan ini, beliau menyelia bahagian jenayah penipuan dan Seksyen rayuan, yang terdiri daripada hampir 180 pendakwa raya persekutuan yang mengendalikan kes di daerah di seluruh negara. Beliau juga menyelia Akta Amalan Rasuah Asing (FCPA) bahagian jenayah, penipuan penjagaan kesihatan, dan integriti pasaran dan unit penipuan utama.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *