Universiti Arkansas telah menandatangani jurulatih besbol Razorback Dave Van Horn dengan kontrak jangka panjang baharu yang sepatutnya mengekalkannya Fayetteville untuk dekad yang akan datang.

Van Horn, Jurulatih Terbaik Persidangan Tenggara 2021, telah bersetuju dengan perjanjian lima tahun baharu yang merangkumi lima peralihan kontrak setahun automatik. Itu sepatutnya melanjutkan tempoh perkhidmatannya di Arkansas hingga 30 Jun 2031.

Sebagai sebahagian daripada perjanjian yang diumumkan Khamis (29 Julai), Van Horn akan menerima pampasan tahunan sebanyak $1.25 juta, dengan kenaikan berjadual kepada gaji pokok dan pampasan insentif tambahan berdasarkan kejayaan Razorbacks di atas padang.

Van Horn telah melatih Razorbacks selama 19 musim. Musim lalu ini, dia memenangi gelaran musim biasa SEC pertamanya — yang pertama untuk UA sejak 1999 — dan memenangi mahkota Kejohanan SEC buat kali pertama dalam sejarah sekolah. The Razorbacks menduduki tempat No. 1 sepanjang musim. Mereka memperoleh pilihan utama negara dalam Kejohanan NCAA, mara ke pusingan Serantau Super NCAA di mana North Carolina State menyingkirkan mereka.

‘Dave Van Horn ialah Razorback Baseball,’ kata Pengarah Olahraga UA Hunter Yurachek dalam satu kenyataan. “Sejak kembali ke kampus hampir 20 tahun lalu untuk menerajui OmaHogs, beliau telah menjelmakan maksud sebenar menjadi Razorback; kerja keras, semangat, kesetiaan dan kecemerlangan.

Semasa Jurulatih Van Horn dan saya duduk selepas musim lalu ini, keutamaan nombor satu beliau adalah untuk mempunyai keselamatan jangka panjang yang memastikan beliau menjadi Ketua Jurulatih Besbol kami pada dekad yang akan datang. Kontrak baharu jurulatih Van Horn memberikannya dan keluarganya dengan keselamatan itu dan menyediakan pangkalan peminat Razorback yang bersemangat kami dengan keselesaan kerana mengetahui program besbol kami kekal di tangan yang hebat untuk masa hadapan.”

Van Horn telah mengetuai Hogs ke enam penampilan Siri Dunia Kolej dan 17 tempat berlabuh Kejohanan NCAA. Kejayaan Razorbacks di bawah Van Horn telah menjadikan perlawanan di tempat sendiri di Fayetteville sebagai tarikan popular.

The Hogs melakukan sesuatu pada 2019 yang agak eksklusif dalam besbol NCAA Division I— memperoleh keuntungan. Program besbol selesai dalam warna hitam pada 2018-19, dengan nilai $855,055 . Program ini mempunyai jumlah hasil operasi sebanyak $6.73 juta untuk pergi bersama-sama dengan perbelanjaan sebanyak $5.87 juta.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *