LLOYDS BANK akan melancarkan rangkaian ‘cawangan mikro’ tanpa kaunter dan sekurang-kurangnya dua kakitangan di setiap satu.

Pekerja akan berdiri teguh, dan mempunyai tablet berbanding komputer tetap, membantu pelanggan membayar bil semasa dalam perjalanan.

Lloyds Bank telah mengumumkan rancangannya untuk melancarkan rangkaian pada cawangan mikro di UK
Lloyds Bank telah mengumumkan ia akan melancarkan rentetan pada cawangan mikro di UK

Penasihat gadai janji juga akan bersedia untuk membantu melalui pautan video.

Tapak futuristik yang kecil biasanya hanya berukuran 45 kaki dengan 45 kaki, dengan kemungkinan beratus-ratus akan dilancarkan di seluruh UK pada tahun-tahun akan datang.

Ia datang di tengah-tengah ‘perubahan mendalam dalam tingkah laku pelanggan’ dengan pertumbuhan besar dalam perbankan dalam talian.

Pekerja akan menggunakan tablet dan bukannya komputer tetap di cawangan 45 kaki kali 45 kaki yang dicadangkan
Pekerja akan menggunakan tablet dan bukannya komputer tetap di cawangan 45 kaki kali 45 kaki yang dicadangkan

Lloyds, yang merangkumi HALIFAX dan BANK OF SCOTLAND , menjalankan salah satu rangkaian bank terbesar di UK, tetapi menutup sekitar 180 cawangan pada 2015 dan 2016.

Banyak tapak mikro akan muncul dari cawangan yang lebih tua.

Jakob Pfaudler, ketua pegawai operasi runcit Lloyds, berkata: “Kami mempunyai banyak cawangan yang dahulunya mempunyai banyak tapak kaki, dan oleh itu berasa agak kosong dan menakutkan bagi pelanggan.

‘Apabila terlalu banyak ruang, kami boleh menaiki tempat di cawangan sedia ada.’

Seorang jurucakap berkata format mikro itu sedang dalam percubaan.

Beliau menambah: ‘Kami akan mencuba cawangan gaya baharu untuk lokasi utama di mana pelanggan bergerak dan tidak menepati masa, untuk menyediakan mereka akses yang cepat dan mudah kepada perkhidmatan perbankan setiap hari.’

Sesetengah cawangan akan mempunyai sekurang-kurangnya dua orang kakitangan untuk membantu pelanggan membayar bil mereka semasa dalam perjalanan
Sesetengah cawangan akan mempunyai sekurang-kurangnya dua orang kakitangan untuk membantu pelanggan membayar bil mereka semasa dalam perjalanan

Lloyds juga akan memperkenalkan 20 tapak utama yang lebih besar, biasanya di pusat bandar, yang akan menawarkan perkhidmatan yang lebih kompleks, serta sokongan untuk pemula.

Encik Pfaudler membandingkannya dengan kedai Apple dan bukannya cawangan bank.

Ia juga memperkenalkan tiga lagi van mudah alih dalam beberapa minggu akan datang, untuk memberi perkhidmatan kepada pelanggan di South Wales, Devon dan Gloucestershire.

Pertukaran campuran cawangannya datang sebagai tindak balas kepada permintaan pelanggan yang berbeza, katanya.

Jurucakap Lloyds Banking Group menambah: “Cawangan adalah bahagian penting dalam strategi kami, dan kami melabur dalam rangkaian kami untuk memastikan ia sesuai untuk masa hadapan.

‘Kami sedang mengubah cawangan, bertindak balas kepada pelanggan dan memberi mereka pilihan, termasuk cawangan utama baharu di lokasi pusat bandar, dan memperkenalkan beberapa format mikro yang lebih kecil bersama komuniti dan cawangan mudah alih kami.’

POTONGAN PERTANDINGAN PEMBAYAR CUKAI

Pegangan pembayar cukai dalam LLOYDS BANK jatuh di bawah dua peratus semalam di tengah-tengah spekulasi ia boleh menjadi tertutup sepenuhnya dalam beberapa hari.

UK FINANCIAL INVESTMENTS , yang menguruskan kepentingan Kerajaan dalam Lloyds, mengurangkan pegangannya kepada 1.97 peratus. Bail-out 20.3 bilion pada 2008 bermakna pembayar cukai memiliki 43 peratus Lloyds. Ketua eksekutif Lloyds, Antonio Horta-Osorio berkata: ‘Kumpulan itu hampir menyelesaikan perjalanannya kembali ke pemilikan persendirian penuh.’

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *