Pasaran kripto memulakan minggu ini dengan positif, dengan majoriti mata wang kripto peringkat teratas mencapai kemajuan kecil. Kedua-dua harga bitcoin dan harga ethereum meningkat 2% untuk melanjutkan aliran meningkat hujung minggu mereka ke minggu baharu, membolehkan nilai gabungan semua mata wang kripto merentasi ambang $130 bilion.

 

 

 

Dagangan hari itu dicirikan oleh volum dagangan yang luar biasa rendah. Seperti yang dilaporkan CCN, volum dagangan mata wang kripto tidak lama lagi akan mengatasi Apple, saham syarikat paling cair. Apple pada masa ini purata kira-kira $4 bilion dalam jumlah dagangan harian, manakala pasaran crypto mempunyai purata rolling 30 hari sebanyak $3 bilion.

 

Walau bagaimanapun, dalam tempoh 24 jam yang lalu, jumlah dagangan gabungan semua mata wang kripto hanyalah $2.25 bilion–kira-kira $750 juta di bawah purata. Terutama, tiada mata wang kripto yang mempunyai volum lebih daripada $1 bilion untuk salah satu daripada dua hari yang lalu, fenomena yang nampaknya tidak berlaku sejak 30 Julai hingga 31 Julai.

 

 

Namun begitu, pasaran masih mampu mencapai keuntungan yang sederhana. Selepas memulakan hari pada $128.6 bilion, had pasaran crypto memperoleh kira-kira $2.7 bilion, menjadikan nilai semasanya kepada $131.3 bilion. Kebanyakan kemajuan ini berlaku pada awal pagi Isnin apabila had pasaran crypto melonjak daripada $129 bilion kepada $131 bilion dalam tempoh 30 minit.

 

Harga Bitcoin Menyasarkan $3,800

 

Harga bitcoin telah menghabiskan separuh kedua minggu lalu cuba untuk mewujudkan sokongan pada tahap $3,800, tetapi pada awal pagi Isnin ia didagangkan pada hanya $3,682. Pada kira-kira 2:00 UTC, bagaimanapun, harga bitcoin melonjak hampir $100 hingga $3,775, akhirnya mencecah $3,799 sebelum meruncing kepada nilai semasa $3,764. Berikutan peningkatan 2% hari ini, bitcoin kini mempunyai paras pasaran $62.4 bilion.

 

 

Penganalisis tidak bersetuju tentang trajektori yang akan diambil oleh bitcoin dalam masa terdekat, tetapi satu petunjuk kenaikan harga untuk potensi jangka panjang bitcoin ialah keputusan Malaysia untuk menghalalkan penggunaan mata wang digital dalam negara. Seperti yang dijelaskan oleh CCN, ini berpotensi memperkenalkan berjuta-juta pengguna baharu kepada ekonomi bitcoin.

 

Trend Harga Ethereum Ke Arah $290

 

Seperti bitcoin, harga ethereum mencatatkan keuntungan kecil untuk hari itu, membawanya beberapa dolar lebih dekat kepada ambang $300 yang penting dari segi psikologi. Walau bagaimanapun, sebelum ia boleh mencapai $300, ia mesti memegang melebihi $290. Ke arah itu, harga ethereum 2% pada hari Isnin dan kini kekal pada $287. Ini diterjemahkan kepada had pasaran $27.2 bilion.

 

 

 

Pasaran Altcoin Stabil

 

Pasaran altcoin memasuki minggu baharu dengan kedudukan yang agak stabil, dengan hanya satu mata wang kripto dalam 10 teratas membuat pergerakan harga dua digit.

 

 

Harga tunai bitcoin mencerminkan bitcoin dan ethereum, meningkat 2% kepada $429. Ripple, litecoin, NEM dan Monero semuanya meningkat kira-kira 1.5%, manakala IOTA meningkat 4%.

 

 

 

Dash dan NEO mempamerkan pergerakan harga yang paling hebat. Berikutan kenaikan pesat minggu lalu, harga Dash merosot kira-kira 4%, menjadikannya satu-satunya 25 mata wang kripto teratas yang kehilangan tempat.

 

 

Harga NEO, sebaliknya, meningkat hampir 11%. Ini memberikan NEO prestasi terbaik dalam kalangan 50 mata wang kripto teratas dan membolehkannya naik ke tempat ke-10 dalam kedudukan topi pasaran dengan jumlah penilaian kira-kira $1.1 bilion.

 

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *